Nieuws

Het TIP is vanaf 1 maart niet meer direct telefonisch bereikbaar

Het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP) is vanaf 1 maart niet meer direct telefonisch bereikbaar. Patiënten die het TIP-nummer 0900-202 5012 bellen, worden dan verwezen naar de patiëntenwebsite allesoverhetgebit.nl, waar ze via een contactformulier vragen kunnen stellen aan TIP.

Helpt u patiënten bij stoppen met roken?

De tandarts kan een belangrijke rol spelen bij het stoppen met roken. Nu al krijgt bijna één op de vijf rokende patiënten het advies de sigaret voorgoed te doven, zo blijkt uit de meest recente Nationale Drug Monitor van het Trimbos Instituut.

BIG-nummers per 1 april verplicht zichtbaar

Door een wijziging in de Wet BIG moeten de BIG-nummers van alle BIG-geregistreerde zorgverleners per 1 april 2019 actief bekend worden gemaakt. Hierdoor wordt het voor patiënten makkelijker om te controleren of een tandarts, orthodontist of MKA-chirurg in het BIG-register staat ingeschreven.

Gezocht: orthodontist-bestuurslid STS

Het bestuur van de Sectie Tandarts-Specialisten (STS) van de KNMT is op zoek naar een orthodontist voor de rol van vice-voorzitter. De vice-voorzitter van de STS is ook lid van de Beleidscommissie Orthodontie (BCO).