Nieuws

Vier tips voor als je je BIG-registratie gaat aanvragen

Zodra je klaar bent met je studie Tandheelkunde en je diploma op zak hebt, kun je een BIG-registratie aanvragen. Sta je in het BIG-register dan mag je de titel van tandarts voeren en zelfstandig aan de slag. We zetten 4 handige tips over je BIG-aanvraag op een rijtje.

KNMT blikt terug in jaarverslag 2018

Hoe ondersteunde de KNMT vorig jaar haar leden om alle inwoners van Nederland optimale mondzorg te bieden? Dat staat in het nu verschenen jaarverslag 2018 van de vereniging.

VGZ trekt aan langste eind in kort geding tegen Straumann

In een kort geding dat verzekeraar VGZ tegen implantatenleverancier Straumann had aangespannen, heeft de rechter in het voordeel van VGZ geoordeeld. De inzet van het kort geding was dat Straumann alsnog een leveringsovereenkomst met VGZ zou moeten tekenen. De KNMT vindt het jammer en tegelijk zorgelijk dat de rechter tot deze uitspraak is gekomen.

KNMT door storing telefonisch niet bereikbaar

Door een telefonische storing is de KNMT sinds vrijdagmorgen 09.45 uur telefonisch niet bereikbaar. Er wordt inmiddels naarstig gewerkt aan een oplossing voor het probleem. Mocht u vragen hebben die niet even kunnen blijven liggen, wilt u die dan per e-mail stellen: ls@knmt.nl.

Nieuw: individuele visitatie

Zzp-tandartsen en tandartsen in loondienst kunnen naast deelnemen aan praktijkvisitatie, zich nu ook individueel laten visiteren.

Minister trekt wetsvoorstel tegen zorgfraude in

De KNMT is verheugd dat minister Bruins van Medische Zorg heeft besloten het hele wetsvoorstel inzake zorgfraude in te trekken. De minister heeft onvoldoende steun van de Eerste Kamer. De KNMT heeft vanaf het begin bezwaren gehad tegen het wetsvoorstel.

Startersgesprek gaat on tour

In juli houdt de Ledenservice startersgesprekken in Amsterdam, Groningen en Nijmegen. Studenten die in de afstudeerfase zitten kunnen zich nu aanmelden voor deze persoonlijke, onafhankelijke adviesgesprekken.

Gezocht: lid klankbordgroep cao universiteiten

De KNMT is op zoek naar een tandarts die in een klankbordgroep van FBZ wil meepraten over de cao Nederlandse Universiteiten. De voorbereidingen voor de nieuwe cao zijn op dit moment in volle gang. Wilt u meedenken tijdens het cao-proces en invloed uitoefenen op de onderhandelingen? Meld u dan aan!